Val di Sole
Val di Sole

Häng med oss på härlig skidsemester till Italien. Vi kör till dalen Val di Sole där vi bor i Malé den första och större av byarna som ligger med närhet till liftstationen Daolasa.


Val di Sole i Italienska Dolomiterna består av tre skidområden, Dolomiti di Brenta, Adamello ski Passo Tonale samt Peio. Området tillhandahåller drygt 380 km preparerade pister med ett varierande urval av blå, röda och svarta nerfarter, några av dem är flera kilometer långa med en fallhöjd på 800 meter. Vilket ger möjlighet att anpassa åkningen efter sin egen nivå, nybörjare till avancerad åkning. Det blandade utbudet av pister gör Val di Sole till en mycket bra ort för familjen. Liftsystemet är ett av de största i Italien och hänger ihop med Madonna di Campiglios nerfarter där Stenmark tog den första av sina 85 världscupssegrar. Snösäkerheten i Val di Sole är stor, och tack vare Passo Tonale i stort sett 100 procentig. I Passo Tonale finns nämligen tillgång till glaciär-åkning på 3069 meters höjd.

Under vår vistelse kommer vi att bo i den vackra byn Malé. Vårt fina familjeägda Hotel Michela är beläget ett par minuters promenad från centrala Malé. Hotellet är utrustade med alla de bekvämligheter vi kan tänkas önska oss, restaurang, privat disco, bar, relax-avdelning med bastu, jacuzzi samt ett gym med solarium. Samtliga rum är utrustade med badrum, TV, telefon samt balkong med panoramautsikt. Hotellets restaurang serverar hemlagad loka läckerheter som vi får avnjuta både till frukost och middag. Gratis skidbuss till den närmsta liften avgår från vårt hotell! Allt är upplagt för en toppen semester!

Dag 1-2. Hemorten -Malé
Under förmiddagen stiger vi på bussen och påbörjar vår resa söderut. Rutten går via Öresundsbron ner till Danmark och sedan vidare med färjan Gedser - Rostock. På snabba vägar ner genom Tyskland kör våra säkra chaufförer oss lugnt och tryggt genom natten, så att vi kan sova gott. Under natten har vi sakta och säkert tagit oss ner till Italien, under förmiddagen dag 2 anländer vi till hänförande Val di Sole och Malé. Vi lastar av vårt bagage på hotellet och får möjlighet att byta om på hotellet innan vi beger oss ut i backarna. Chaufförerna hjälper till med köp av liftkort och skidhyra. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 3 - 8. Val di Sole - Malé
Under vår vistelse serveras vi varje morgon en god frukost innan vi ger oss ut i backarna. Dagarna har vi sedan på egenhand att upptäcka området och den fantastiska skidåkningen.  Hotellets skidbuss tar oss enkelt till den närmsta skidliften.

Malé ligger en bit längre ner i dalen, cirka 8 minuters transport från kabinbanan DaoLasa som går raka vägen upp till de sammanbyggda systemen Folgarida, Marilleva och Madonna di Campiglio. Fördelen med att bo i Malè är att man har en lite större by att röra sig i med bland annat små butiker, caféer, vinotek och restauranger. Här finns även två större livsmedelsbutiker (supermarket). Bankomater finns hela tiden inom gångavstånd.
Byn är mycket pittoresk och här har tiden många gånger stått still. Malé är en väldigt lugn by och party/uteliv är inte alltid det enklaste att hitta. Vill man partaja lite mer på eftermiddag/kväll så får man ta sig till Madonna di Campiglio alternativt baren vid DaoLasa-stationen. Under kvällarna serveras vi middag på hotellet.

Dag 9 - 10. Malé – Hemorten
Efter frukost är det åter dags att packa in väskorna i bussen och vända hemåt igen. Genom snabba vägar rullar bussen norrut. På lämpliga ställe stannar vi för bensträckare, middag och fika. Tryggt genom natten kör vi igenom Tyskland och under förmiddagen dag 10 når vi svensk mark igen. Nöjda och glada skiljs vi åt för den här gången. 

Hotel Michela

Vårt fina familjeägda Hotel Michela är beläget ett par minuters promenad från centrala Malé. Hotellet är utrustade med alla de bekvämligheter vi kan tänkas önska oss, restaurang, privat disco, bar, relax-avdelning med bastu, jacuzzi samt ett gym med solarium. Samtliga rum är utrustade med badrum, TV, telefon, samt balkong med panoramautsikt. Hotellets restaurang serverar hemlagad loka läckerheter som vi får avnjuta både till frukost och middag. Gratis skidbuss till närmsta skidlift avgår från vårt hotell! Läs mer om hotellet här.

 

 Med reservation för felskrivningResfakta
 
Pris:6795:-
 
10 dagar


I resans pris ingår:

  • Resa i modern helturistbuss
  • Bro-, färjeavgifter, vägskatter samt moms
  • Del i dubbelrum
  • Halvpension på hotellet i Malé
  • Reseledarservice

Avresa: 16/2 2018

Enkelrumstillägg: 1150:-

Hotell:
 Hotel Michela, Malé
www.hotelmichela.com

Läs mer om Val di Sole här