Mayrhofen Ramsau
Mayrhofen Ramsau

En pärla i underbara Österrike

Zillertal, beläget i den bortre delen av Tyrolen, är ett av de mest omtyckta vintersportområdena i Österrike. Vårt hotell ligger i Ramsau, knappt 4 km från orten
Mayrhofen. I området tar man sig enkelt runt mellan de olika liftsystemen med den smidiga skidbussen, bussen stannar direkt utanför hotellet. 
Vill ni roa er med annat än skidåkning finns det ett mycket bra utbud av andra aktiviteter: äventyrsbad med stor bastuavdelning, skridskobana, curlingbana, längdskidåkning och squash. Vill du uppleva något nervkittlande, ta dig då till den spännande rodelbanan. Söker du annan underhållning så finns här teater, bio och folklore. Även barnfamiljer trivs bra här, då det erbjuds en mängd olika aktiviteter för barnen. Mayrhofen är ett av Österrikes mest imponerande skidområden. Systemet är stort och erbjuder en bra mix av svårare och lättare skidåkning. Här finns breda carvingpister, branta nordsluttningar och utanför pisten bildas tuffa puckelpister. Snön är nästintill garanterad genom Hintertux den ”egna” glaciären. Väl värt ett besök för glaciäråkning med en härlig panoramaskidåkning, upp till 3 250 m ö h.

Dag 1-2. Hemorten - Ramsau
Redan på morgonen beger vi oss av från våra hemorter, via Öresundsbron åker vi ner genom Danmark mot färjan från Gedser till Rostock. På snabba vägar ner genom Tyskland kör våra säkra chaufförer oss lugnt och tryggt genom natten, så att vi kan sova gott. Under natten har vi tagit oss ner till Österrike och under morgonen dag 2 anländer vi till underbart vackra Ramsau. Vi lastar av vårt bagage på hotellet och blir sedan serverad frukost. Efter frukost finns det möjlighet att byta om på hotellet innan bussen tar de som önskar till en närliggande skiduthyrnings butik. Mätta och belåtna väntar flera underbara skiddagar! Under eftermiddagen checkat vi in på vårt mysiga hotell i äkta österrikisk anda, senare under kvällen bjuder hotellets restaurang oss på en välsmakande gemensam middag. Efter det väntar de sköna sängarna på oss, eller varför inte bege sig ut i Mayrhofens nattliv.

Dag 3-6.  Ramsau/ Mayrhofen
Vi börjar dessa dagar med att avnjuta en energistärkande frukost på hotellet. Resterande del av dagarna få ni på egen hand roa er med skidåkning eller varför inte prova på några av de andra spännande vinteraktiviteterna som erbjuds, spännande paragliding, hisnande isklättring eller mysig skridskoåkning. Backarna erbjuder blandad åkning för alla nivåer av åkare, från breda carvingpister till Österrikes brantaste pist Harakiri med 78 procents lutning! Med skidbussen som stannar precis utanför hotellet tar vi oss smidigt runt i området. På kvällarna bjuder hotellets restaurang oss på härliga middagar så vi kan samla nya krafter till kvällens eventuella eskapader. Mayrhofens nattliv har mycket att erbjuda, allt från bio, mysiga restauranger, fartfyllda barer till genuint österrikiska pubar. Att ni lyckas fylla dagarna med upplevelse är vi helt övertygade om.

Dag 7-8. Ramsau - Hemorten
Efter en sista dags upptåg i Mayrhofen är det under eftermiddagen åter dags att stiga på bussen för vår färd hemåt. Tillfredställda med våra underbara dagar lutar vi oss tillbaka i sätena och låter chaufförerna tryggt och säkert köra oss mot Sverige. Färjan tar oss mellan Rostock- Gedser. När vi når Danmark är det inte långt kvar till den svenska gränsen. Väl framme i Sverige återvänder vi till våra hemorter och hoppas ni har bagaget fyllt med nya underbara minnen och spännande upplevelser.

Hotel Theresia, RamsauHotel Theresia, Ramsau
Välkommen till gemytliga Hotel Theresia. Hotel Theresia är ett familjedrivet 4-stjärnigt hotell. Beläget endast ett par minuters promenad från centrala Male, vilket ger oss ett perfekt utgångsläge för vår resa. Skidbussen stannar precis utanför hotellets entré! Skidbussarna tar er snabbt och smidigt runt i skidområdet. Hotellet har en mysig bar, en lounge samt en fin relax-avdelning med bastu, ångbad, jacuzzis, solarium och fitness-rum. Allt för att vitalisera kropp, sinne och själ. Detta är ett perfekt familje-hotell då rummen kan rymma upp till 4 personer (1 dubbelsäng samt 2 extrabäddar). Samtliga av hotellets rum är utrustade med wc, dusch/bad, hårtork, platt-tv med kabel-TV, WLAN.
Läs mer on hotellet här.

 Med reservation för felskrivning

Skiarea

Resfakta
Pris: 6.395:-

8 dagar

 

I resans pris ingår:

  • Resa i modern helturistbuss
  • Bro-, färjeavgifter, vägskatter samt moms
  • Del i dubbelrum
  • Halvpension nere på hotellet i Ramsau
  • Reseledarservice

Avresa: 17/2 2018

Enkelrumstillägg: 995:-

Hotell: Hotel Theresia, Ramsau

Barnrabatt:
Vi erbjuder ett barn under 15 år 40 % rabatt om barnet sover i extrasäng i samma rum som två fullt betalande vuxna. För barn nummer två erbjuder vi 15% när de sover i extrasäng med två fullt betalade vuxna. Om endast en vuxen åker med blir rabatten 15 % för första barnet och 40 % för det andra barnet.

Läs mer om Mayrhofen här.

Pistenplan Mayrhofen (pdf-fil)


Mayrhofen