Livigno
Livigno

Beroendeframkallande italienska alperna bjuder på fantastisk skidåkning, häftig afterski och ett härligt klimat. `La dolce vita´

Följ med oss till ljuvliga och vackra Italienska Alperna! Vi bor bekvämt på charmiga hotell Federia i Livigno. Bussen kör oss raka vägen ner och vi får 7 dagar på oss att njuta av allt som detta mysiga område har att erbjuda. Släng er ner för snöklädda backar, avnjut en drink mitt i backen eller bara njut av utsikten. I området finns hundratals kilometer pister, för såväl nybörjare som proffs. Livigno passar också mycket bra för barnfamiljen med flertalet barnbackar och skidskolor. Är du längdskidåkare kan du glädjas åt att Livigno har mycket fina och uttänkta längdskidspår. Efter en lång dag i backen kan ni koppla av på någon av alla Livignos livliga afterski och dansa på borden eller strosa längs stadens huvudgata som kantas av märkesbutiker och restauranger. Livigno lämnar ingen besviken!

Dag. 1-2 Hemorten- Livigno
Under förmiddagen ger vi oss av från våra hemorter och åker genom Danmark mot färjan från Rödby över till Puttgarden. På snabba vägar ner genom Tyskland kör våra säkra chaufförer oss lugnt och tryggt genom natten, så att vi kan sova gott. Under natten har vi sakta och säkert tagit oss ner till Italien. På förmiddagen dag 2 anländer vi till underbart vackra Livigno. Vi lastar av vårt bagage på hotellet och får möjlighet att byta om på hotellet innan vi beger oss ut i backarna. Nu väntar flera underbara skiddagar! Under eftermiddagen checkar vi in på vårt mysiga hotell Federia. Senare på kvällen bjuder hotellets restaurang oss på en välsmakande gemensam middag. Efter middag väntar en skön natts sömn eller varför inte bege sig ut i Livignos nattliv.

Dag. 3-8 Livigno
Vi börjar dessa dagar med att avnjuta en god och energistärkande frukost på hotellet. Resten av dagarna få ni på egen hand roa er med skidåkning eller varför inte prova på några av de andra spännande vinteraktiviteterna som erbjuds. Det Italienska skidparadiset Livigno ligger högt över havet i provinsen Sondrio. Från att ha varit en anonym liten ort på gränsen till Schweiz har Livigno vuxit till ett fullfjädrat skidmecka. Här finns hundratals kilometer skidpister och fler än 30 liftar. Staden är dessutom en skattefri zon vilket underlättar för den som vill shoppa mycket under sin vistelse. Att ni lyckas fylla dagarna med upplevelse är vi helt övertygade om.

Livigno är beläget på 1816 meters höjd över havet. Tack vare höjdläget är snögarantin mycket hög och klimatet är idealiskt för skidåkning. På ortens högsta punkter ligger temperaturen runt 10-12 minusgrader. På basnivåerna är det ungefär 5 grader varmare. Sammanlagt finns det 115 kilometer skidpister, så det finns gott om backar att utforska både för proffs som nybörjare, för skidåkare till snowboardfantaster. Skidbussen tar oss enkelt runt i systemet och stannar endast 50 meter från hotellet. Till den närmsta skidliften är det gångavstånd. Under dag 2 och 3 kommer vi hålla i en pistvisning för de som vill lära känna backarna bättre. Under en av eftermiddagarna ordnas det även en trevlig picknick i backen.

Dag. 9-10 Livigno - Hemorten
Efter frukost är det åter dags att packa in väskorna i bussen och vända hemåt igen. Genom snabba vägar rullar bussen norrut. Tryggt genom natten kör vi genom Tyskland och under morgonen når vi svensk mark igen. Nöjda och glada skiljs vi åt för den här gången.

Hotellet FederiaHotellet Federia
Det familjeägda Hotel Federia har ett lugnt läge, mindre än 100 meter från skidliften Cassana. Rummen har både utsikt över bergen och satellit-TV. I hotellets restaurang serveras mat från den lokala regionen. På hotellet finns en lounge och en bar, där du kan ta något gott att dricka. Wi-Fi finns tillgängligt mot en extra kostnad. Hotellet ligger 5 minuters promenad från centrala Livigno. Läs mer om hotellet här.

Ski map

 Med reservation för felskrivningResfakta
Pris: Fr. 6.195 :-

10 dagar


I resans pris ingår:

  • Resa i modern helturistbuss
  • Bro-, färjeavgifter, vägskatter samt moms
  • Del i dubbelrum
  • Halvpension på hotellet i Livigno
  • Reseledarservice

Hotel Federia
Avresa: v7 9/2-18         Pris: 7.795:-

Avresa: v8 16/2-18       Pris: 7.495:-

Avresa: v10 2/3 -18      Pris: 6.795:-

Avresa: v12 16/3-17     Pris: 6.195:-

Enkelrumstillägg:
1395:-

Hotell: Hotel Federia, Livigno
Läs mer om hotellet här

Barnrabatt:
Vi erbjuder ett barn under 15 år 40 % rabatt om barnet sover i extrasäng i samma rum som två fullt betalande vuxna. För barn nummer två erbjuder vi 15% när de sover i extrasäng med två fullt betalade vuxna. Om endast en vuxen åker med blir rabatten 15 % för första barnet och 40 % för det andra barnet.

Läs mer om Livigno här.